• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Afstiver madras slyngevugge – Hvorfor er det vigtigt?

Hvis du er i tvivl om, du har brug for en afstiver madras til slyngevugge, så læs med her. Her vil vi prøve at give dig svar på alle de ting, du kunne være i tvivl om, når det kommer til din vugge. Vi gennemgår her, hvad en afstiver madras er, hvorfor du skal bruge en, og hvordan den virker. 

Hvorfor bruge en afstiver madras?

En afstiver madras til slyngevuggen skaber mere plads i vuggen til baby. Den er derfor relevant til lidt større babyer, hvor vuggen i sig selv bliver en anelse klemt. Formålet med madrassen er at folde vuggen ud, og på den måde skabe mere bevægelighed til baby. Ud over madrassen, findes der også andet tilbehør til vuggen:

Mere støtte til baby

Madrassen bruges også til at give mere støtte, hvilket kan være en fordel til babyer, som har tendens til at gylpe. Dette skyldes, at barnet har nemmere ved at vænne hovedet, og ikke ligger nær så tæt i vuggen.

Hvornår skal du anskaffe en afstiver madras til slyngevugge?

Børn vokser hurtigt, og det kan derfor være smart at forlænge levetiden på din slyngevugge med en afstiver madras. Hvis barnet ikke har overskredet vægtkravet på vuggen vil barnet formentlig kunne ligge i slyngevuggen efter 2-års alderen med en madras. Det betyder, at du kan bruge en afstiver madras i stedet for at gå ud og investere i en junior vugge. 

Hvad er en slyngevugge?

De fleste slyngevugger er lavet til børn i alderen 0-2 år, og den kan klare op til 15 kg. Den efterligner de rolige bevægelser fra tiden i morens mave. Baby vil få en dybere og længere søvn med en vugge, samtidig med, at den styrker barnets motoriske udvikling.