• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Slimet afføring baby – Bamocks

Oplever du slimet afføring hos baby, kan det være et tegn på sygdom og ubalance hos den lille. Ved dette tilfælde bør du derfor altid søge hjælp hos egen læge, så du kan være sikker på, at alt er, som det skal være.

Normal afføring hos baby

Det er vigtigt at holde øje med din babys afføring, da dette er en indikator for, hvorvidt alt fungerer, som det skal. Normal og hyppig afføring er et tegn på, at din baby er rask og glad.

Det kan dog være svært at vide, præcis hvad hyppig og normal afføring indebærer, hvorfor vi vil gennemgå dette, så du kan have ro i maven.

Som tommelfingerregel må der ikke være slimet afføring baby, blod eller skummende afføring. Forekommer dette, bør du derfor straks søge hjælp hos egen læge.

Hvor ofte skal baby have afføring?

Der er stor forskel på, hvor ofte babyer har afføring, og der findes derfor heller ikke et præcist tal. Hvor nogle babyer laver i bleen flere gange om dagen, forekommer det kun en gang om ugen for andre.

Du skal derfor ikke være bekymret, hvis du oplever uregelmæssig afføring, eller sammenligne dig med andres babyer. Det er først ved udeladelse af afføring i over 10 dage, at der kan være tale om forstoppelse.

Se også kombiner amning og modermælkserstatning.

Hvad er normal afføring?

Man skulle måske ikke tro det, men både sort, grøn og tynd afføring kan være ganske normalt hos babyer. Det er en god idé, at være opmærksom på farve og konsistens, da dette indikerer, hvordan baby har det.

Diarré og slimet afføring baby

Det kan være svært at skelne mellem almindelig, tynd afføring og diarré hos baby. Ved hyppige, vandholdige kan der være mistanke om diarré, og ligesom ved blodig eller slimet afføring baby, bør du tage kontakt til din læge.

Læs også hvad er kolik.

Normal afføring:

  • Kan variere mellem flere gange om dagen til 1 gang om ugen
  • Der er først tale om forstoppelse efter 10 dage uden afføring
  • Er sort i starten hos nyfødte babyer
  • Kan være både grøn og gullig uden problemer
  • Må ikke være slimet, blodigt eller skummende