Ofte stillede spørgsmål

Vi får ofte de samme spørgsmål flere gange. Her har vi samlet nogle af de mest spurgte, så du kan få svar hurtigt og nemt.

Slyngevugge

Bamocks slyngevugger har et liggemål på ca. 90 x 30 cm, som vi har valgt med udgangspunkt i babyers størrelser. Nyfødte er typisk ca. 47-57 cm i længden, mens et lille barn på 12 måneder er ca. 72 cm, et middel barn er ca. 78 cm og et stort barn er ca. 84 cm. Et lille barn på 18 måneder er ca. 77 cm, et middel barn er ca. 84 cm og et stort barn er ca. 90 cm.

Vi har vurderet, at 90 cm i længden er passende og hverken for stort eller for lille til en slyngevugge. De fleste børn vil vokse ud af slyngevuggen, når de når en længde på over 90 cm. Vi gør opmærksom på, at slyngevugger fra andre mærker kan have forskellige størrelser, både kortere og længere.

Vi anbefaler derfor at vælge en slyngevugge i en passende længde, da det også kan påvirke videresalgsværdien. Vores slyngevugger er designet med fokus på kvalitet og sikkerhed, og vi er stolte af at tilbyde en størrelse, der passer perfekt til de fleste babyer.

Vores slyngevugger er fremstillet af GOTS certificeret økologisk bomuld og er derfor økologiske og allergivenlige. Derudover bruger vi allergivenligt kapok som fyld i madrassen, hvilket gør slyngevuggen endnu mere velegnet til børn med allergier eller sensitiv hud. Vi går op i at skabe bæredygtige og miljøvenlige produkter, og derfor er vi stolte af at kunne tilbyde vores kunder en slyngevugge, der er både sund for dit barn og for planeten.

Ja, det er muligt at hænge en slyngevugge på loftet.

Hos bamocks tilbyder vi loftskroge, der er designet og testet specifikt til slyngevugger. Vi anbefaler at du kigger på vores bamocks loftkrog på vores produktside for yderligere information.

Det er vigtigt at vælge en loftskrog af rustfrit stål og med belægning for at undgå metalstøv. Vi anbefaler også at undgå loftskroge med maling, da det kan resultere i malingstøv.

Når du har købt loftskrogen, skal den monteres på enten et træloft, spær eller betonloft. For huse med troldtektloft eller gipsloft, anbefaler vi at montere loftkrogen på særene under troldtekt- eller gipsloftet for optimal sikkerhed.

Vores bamocks slyngevugger kan bære en baby op til 15 kg.

Vi har valgt denne grænse, da det er denne vores fjeder er testet op til.

Husk dog altid at holde opsyn med din baby i slyngevuggen.

Vores slyngevugger er lavet i økologisk bomuld og vi anbefaler kun vask ved max 30 grader C. Vi fraråder dog generelt at vaske slyngevuggen. Er der kommet pletter på, anbefaler vi at det fjernes ved brug af et fugtigt viskestykke.

I tilfælde af maskinvask, anbefaler vi at bagenden og forenden stryges efterfølgende, så det får sin lækre form igen.

Selvom kapok godt kan tåle vask, så anbefaler vi ikke at madrassen vaskes. Sørg for at lufte kapokmadrassen hver 14. dag. Vi anbefaler i stedet køb af vores betræk til madrassen, da den er lavet af økologisk bomuld og kan tåle maskinvask.

Vores slyngevugge er designet med sikkerhed som den højeste prioritet, og vi forstår betydningen af at have en sikker og tryg ophængning til din lille guldklump.

For at sikre, at der ikke er metalstøv eller metal mod metal kontakt i vores slyngevugger, har vi valgt at belægge vores karabinhager med en kraftig gummibelægning og vores fjeder er belagt med nylon. Derudover bruger vi kun ophæng i rustfrit stål, som sikrer, at der ikke opstår friktion mellem metaloverflader. Dette betyder, at vores slyngevugger er helt sikre og fri for metalstøv eller metal mod metal kontakt, hvilket sikrer en sund og sikker ophængning for din baby.

Ja, vi har inkluderet en lomme indvendigt i slyngevuggen, som er specielt designet til at kunne rumme en babyalarm og sut, så du kan have dem lige ved hånden, mens du bruger slyngevuggen.

En slyngevugge kan være en fantastisk måde at lulle en baby i søvn på, men det er vigtigt at huske på, at babyer vokser og udvikler sig hurtigt.

Vores slyngevugge er designet til at kunne bruges fra nyfødt op til omkring 6 måneders alderen eller indtil babyen kan sidde op og bevæge sig frit.

En korrekt anvendt slyngevugge med en korrekt positioneret baby og en blød, ergonomisk madras vil normalt ikke give fladt baghoved.

Fladt baghoved, også kendt som plagiocephaly, kan skyldes en lang række faktorer, herunder for meget tid på ryggen, manglende nakkekontrol eller favorisering af et bestemt hovedside.

Det anbefales at skifte babyens hovedposition ofte og give babyen tid på maven under opsyn. Brug af en slyngevugge kan faktisk hjælpe med at forhindre fladt baghoved, da den kan give en mere varieret og naturlig sovestilling end en flad madras.

Det er vigtigt at bemærke, at alle babyer er forskellige, og hvis du har bekymringer omkring din babys hovedform, bør du kontakte en sundhedsfaglig person.

Stativ

Ja, stativet består af 9 ben som kan skrues af og på.
Den er således nem at transportere og tage med over til ens bedsteforældre.

Ja stativet er testet i et anerkendt test laboratorium i Danmark.

Vores stativ er designet og udviklet i Danmark i samarbejde med en mekanisk ingeniør.

Stativets længde måler 205 cm.

Afstanden fra ben til ben er ca. 121 cm.

Vuggemotor

Ja motoren kan som udgangspunkt bruges med alle slyngevugger på markedet.

Vi anbefaler dog brug af vores fjeder, da motoren er testet med fjederen.

Ja. Vores vuggemotor er CE-mærket.

Sikkerhed er et af vores højeste prioriteter hos bamocks.

Vi har allieret os med en tredjepart for at have den sikreste motor på markedet.

Vores samarbejdspartner har over 20 års erfaring med udvikling af netop vuggemotorer til babyer.

Nej. Vuggemotoren er et af de mest støjsvage på det danske marked.
Vi har målt den helt ned til 27 decibel, hvilket svarer til en hvisken på lydniveau basis.

Tilbehør

Ja, vores fjeder er testet i et dansk test laboratorium.

Vores fjeder er 29 cm og udarbejdet i galvaniseret stål.

Ja vores fjeder er udviklet til at give en slyngevugge en blød bevægelse.

I tilfælde af brud på fjederen kan du som forælder være helt rolig. Vi har udviklet en sikkerhedsstrop inden i fjederen der sikre, at din baby aldrig falder ned.

Vores stativ er 205 cm og kan have både slyngevugge og motor hængende.

Skal man have en kambeslag hængende under en dørkam skal man have minimum 220-230 cm i frihøjde.

De fleste dørkarme i Danmark kan desværre ikke både have en vuggemotor og slyngevugge hængende. Ofte er det kun muligt med slyngevuggen uden vuggemotoren.