• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Hvad tid skal man putte sin baby? Generelle råd og vejledning.

Det kan være svært at vide, hvornår man skal putte sit barn, da alle børn er forskellige og har forskellige søvnbehov. Vi vil i dette indlæg komme med nogle generelle retningslinjer man som forældre kan følge for at sikre at ens barn får det søvn, det har brug for.

Etablere en fast døgnrytme

Først og fremmest er det vigtigt at etablere en fast døgnrytme for ens baby. Som forældre skal man sørge for, at babyen vågner og puttes på omtrent samme tid hver dag. Det hjælper barnet med at forstå, hvornår det er tid til at sove og vågne.

Tage højde for barnets alder

Det er også vigtigt at tage højde for babyens alder, når man bestemmer puttetid. Nyfødte bør puttes omkring hver 2-3 time, mens ældre børn kan klare sig med længere intervaller mellem lurene. Børn i alderen 4-12 måneder skal typisk puttes omkring hver 3-4 timer om dagen.

Børn har forskellige søvnbehov, derfor anbefales det at tilpasse puttetuden til ens eget barns behov.

Tage højde for dit barns personlighed

Der er mange forskellige anbefalinger omkring putning af babyer og hvad man som forældre bør gøre. Børn er meget forskellige og har forskellige personligheder. Derfor bør man også tage højde for sit barns personlighed når man bestemmer puttetid.

Nogle børn er mere aktive om aftenen og har svært ved at falde i søvn tidligt, mens andre børn er trætte tidligt om aftenen og har svært ved at holde sig vågne senere.

Som forældre kender vi vores børn bedst, og vi skal prøve at tilpasse puttetiden efter barnets personlighed. Man kan eventuelt eksperimentere med forskellige puttetider og se, hvad der fungerer bedst for ens eget barn.

Justér puttetiden efter behov

Endelig er det vigtigt at huske, at puttetid ikke er en fast regel, og at det kan tage tid at finde den rigtige tid til ens baby. Det kan også være nødvendigt at justere puttetiden, når ens baby vokser og ændrer sine søvnbehov. Det er vigtigt at være fleksible og tilpasse puttetiden efter ens baby’s alder, personlighed og søvnbehov.

Babyer kan stadigvæk have svært ved at falde i søvn, selvom puttetiden er rigtig.Derfor er det vigtigt at have en god putterutine, hvor man prøver at skabe et afslappende miljø for babyen. Det kan være en god idé at skærme for lys og støj, sørge for at temperaturen i babyens soveværelse er behagelig, og lære babyen at putte sig selv i søvn.

Det kan også være en god idé at undersøge, om ens baby har en søvnforstyrrelse, som kan være årsagen til, at babyen ikke sover godt. Dette kan undersøges ved at tale med en børnelæge eller en søvnspecialist.

Læs også om vores stativ til slyngevugge her.

2 replies on “Hvad tid skal man putte sin baby? Generelle råd og vejledning.”