• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Luft i maven baby – hjælp til øvelser og behandling

Der kan være mange forskellige grunde til, at luft i maven baby forekommer. Det er helt naturligt, og det kan skyldes alt fra ophobet luft i tarmen til en reaktion på laktose.

Er det et vedvarende problem, anbefaler vi dog altid at konsultere egen læge, så du kan få hjælp og vejledning.  Læs også hvad er kolik.

Grunde til mavekneb baby

Nyfødte babyer samt små børn (og voksne for den sags skyld) kan få mavekneb, når der ophober sig luft i tarmen. Har luften svært ved at passere, er der forskellige ting, du kan gøre, for at hjælpe den lille på rette vej.

Der er som regel ingen grund til at bekymre sig, når din baby oplever mavekneb. Det opstår ofte, når maden skal fordøjes, og det er en ganske naturlig proces, der også forekommer hos voksne mennesker.

Mavekneb nyfødt ses især hos børn under 3 måneder, hvorefter udfordringerne oftest mindskes markant.

Hvad kan du gøre?

Når luft i maven for baby forekommer, kan du gøre forskellige ting. En måde for luften at slippe ud på er ved bøvser og prutter, dog kan dette være ubehageligt for den lille, hvorfor der typisk opstår en del gråd.

Du kan hjælpe den lille ved at lægge den mod skulderen, så maven bliver udstrakt, og det er nemmere for kroppen at komme af med gassen.

Har I hyppige problemer med mavekneb, kan du også vælge at prøve behandling som eksempelvis zoneterapi, hvilket har vist sig at medføre gode resultater for mange.

Hjælp til luft i maven baby hjemme

Du kan også lave øvelser med baby, give dråber mod luft i maven (kontakt da lægen) eller selv aktivere punkter på dit barn derhjemme.

Kontakt altid fagligt personale, skulle du have nogle spørgsmål eller tvivl i forhold til luft i maven baby.

Se også refluks.

Læs også om hvornår begynder baby at kravle.

Behjælpeligt mod mavekneb baby

  • Bøvser og prutter
  • Zoneterapi
  • Øvelser hjemme
  • Dråber mod luft i maven