• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Hvornår må baby sidde selv? – I klapvogn, højstol og andet

Hvornår må baby sidde i højstol, i klapvogn og andre steder? Det kan være svært at sige helt nøjagtigt, da alle børn er forskellige, og derfor er udviklingen af deres muskulatur lige så. Det er vigtigt, at du, som forælder, ikke udsætter barnet for unødvendig fare.

Læs herunder meget mere om, hvordan du skal forholde dig til dit barns udvikling, hvornår du kan lade barnet ude af syne og meget mere.

Barnets individuelle udvikling

Som nævnt, er ethvert barn forskelligt. Derfor er det også svært at sige, helt præcist, hvornår dit barn er klar til at sidde selv. Det hele afgøres nemlig af barnets alder, vægt, styrke og individuelle udvikling.

Man vil dog som regel sige, at et barn er klar til at sidde op, når det er mellem 4 og 6 måneder gammel. Her vil der dog være krævet støtte. Ved 6 til 8 måneder vil barnet typisk være stærkt nok til selv at kunne sidde op selv, altså uden støtte.

Alt dette afhænger naturligvis af barnets udvikling, og derfor er der også nogle børn, som ikke er klar på dette tidspunkt, mens andre kan gøre det fra en meget tidlig alder.

Hvornår må baby sidde i højstol?

Hvornår må baby sidde i højstol, og hvor længe ad gangen? Typisk vil de fleste babyer være klar til at sidde i højstol ved 6 måneders-alderen. Det er vigtigt, at din baby har fået en vis kontrol over rygmusklerne og kan side uden støtte i en stabil stilling med hovedet. Barnet bør desuden ikke sidde ret længe ad gangen, da din baby er inaktiv i højstolen.

Er du i tvivl, om dit barn er klar til at sidde i højstol, så vent hellere lidt længere.

Hvornår må baby sidde i klapvogn?

Hvornår må baby sidde i klapvogn? Det vil typisk være fra mellem 8 og 10 måneder, at en baby kan sidde i en klapvogn. Det er vigtigt, at barnet selv kan holde hovedet oppe og har stabile rygmuskler, da der ellers er risiko for skader på nakke og ryg.

Det samme gælder også for babyjoggere og løbevogne. Her er det vigtigt, at der er god affjedring i stellet, samt at barnet er stærkt nok. Hvornår baby må sidde i klapvogn afhænger således af størrelse og styrke. Det er dog vigtigt, at barnet ikke sover i klapvognen, her skal der bruges en vogn, hvor ryglænet kan lægges fladt ned.

Leder du efter anden information? Eksempelvis, hvor meget skal baby tage på? eller om puttetid, så læs med her.