• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Hvornår begynder baby at kravle – Adfærd hos de fleste børn

Det er svært at svare præcist på, hvornår begynder baby at kravle, da det er individuelt. Nogle børn har fart over feltet, mens andre har en langsommere motorisk udvikling. De fleste babyer vil dog inden for det første år krybe rundt.

Behageligt tøj og skridsikre gulve

Vil du støtte dit barn mest muligt i sin vej til at blive en god kravler, så kan du blandt andet vælge at klæde barnet på i behageligt, elastisk tøj, som gør det muligt for baby at bevæge sig frit.

Samtidig kan det være en god ide at lade barnet øve sig på en overflade, som ikke er for glat. Har I ikke et gulvtæppe eller en mere ru overflade på gulvet i jeres hjem, kan I med fordel vælge at investere i legegulv, som kan sættes sammen af mindre skumplader.

Dette vil være med til at sikre, at dit barn har de bedste muligheder for selv at komme i gang med kravleriet.

Hvornår begynder baby at kravle?

Det er, som nævnt, forskelligt, hvornår en baby begynder at kravle. De fleste børn vil starte med at mase sig af sted, hen over gulvet, når de er omkring 8 måneder. Det ses dog også, at flere børn knækker koden til at kravle allerede, når de er 6 måneder.

Før en baby kan begynde at kravle, skal der være styr på motorikken og muskulaturen. Derfor vil man også ofte se børn, der møver sig baglæns, hopper rundt på numsen eller laver andre lignende bevægelser – dette er helt normalt, det er blot øvelse.

Det er vigtigt at nævne, at der ikke er nogle faste rammer for, hvornår begynder baby at kravle, det er nemlig også helt normalt, at barnet lader vente på sig, til de når de 10 måneder.

Kom i gang med at kravle

Hvornår begynder baby at kravle, er således individuelt, men du kan sagtens hjælpe dit barn på vej. Dette kan du gøre ved hjælpe barnet med at krabbe sig fremad, eller bevæge sig på maven.

Bliv klogere på dit barns udvikling. Læs også om, hvornår må baby sidde eller hvad er kolik.

1 reply on “Hvornår begynder baby at kravle – Adfærd hos de fleste børn”