• 1-2 dages levering
  • Gratis fragt over 499 kr.

Hvor meget skal baby tage på – Bamocks

Til spørgsmålet ‘hvor meget skal baby tage på’, er svaret, at en lille pige i gennemsnit skal tage mellem 175-225 gram på om ugen, hvorimod en lille dreng skal tage mellem 225-250 gram på om ugen efter de første tre måneder. 

Det er helt normalt at opleve en mindre stigning i vægt efter de første tre måneder, da baby gerne skal tage mere på i de første måneder end efterfølgende. 

Forskel på vægtøgning

Som du nok allerede har regnet ud, er svaret til ‘hvor meget skal baby tage på’ afhængigt af køn, da piger og drenge ikke følger den samme vægtkurve. Der kan også være andre faktorer, som er afgørende for, hvilken vægtøgning du skal måle efter.

Se også kombiner amning og modermælkserstatning. 

Vægt efter fødslen

Mange babyer taber sig efter fødslen, og det er derfor også helt normalt, at din baby ikke tager på i den første uge af dens levetid. Dette skyldes, at mavesækken skal udvide sig.

Du skal derfor prøve ikke at bekymre dig om vægtøgning i denne periode, da vejningerne først kan begynde efter en uge.

Hvorfor er det vigtigt at holde øje med vægtøgning

Det er vigtigt at holde øje med din babys vægtøgning, da dette er en indikator på, om din baby er sund og rask. Følger den sin vægtkurve, er det et tegn på, at baby trives. 

Det er en god idé med regelmæssige vejninger, så du er sikker på, at vægtkurven bliver fulgt. Vær opmærksom på, at vægten kan svinge en del afhængigt af, hvornår du vejer, om det er før eller efter bleskift, spisetid osv. 

Spørg din sundhedsplejerske eller læge om råd, hvis du er i tvivl om, hvor meget skal baby tage på.

Oversigt over hvor meget skal baby tage på

  • Efter de første tre måneder skal en pige tage mellem 175-225 gram på i ugen i gennemsnit, hvorimod en dreng skal tage mellem 225-250 gram på om ugen i gennemsnit
  • Efter tre måneder skal baby tage mindre på
  • Husk: Du kan først veje din nyfødte baby efter en uge 

Se også om refluks.

Læs også om hvornår må baby sidde selv?

1 reply on “Hvor meget skal baby tage på – Bamocks”